Geçişli son işlem

Geçişli son işlem

Geçişli son işlem

Geçişli son işlemde, dönüş açısından simetrik olan parçaları hem döndürmek hem de taşımak için iki adet dönen tahrikli makara kullanılır. Bu, normalde yukarı yerleştirilen son işlem taşları ile işlenen iş parçalarının (teorik olarak) sonsuz bir zincir oluşturmasına neden olur. Buradaki tipik örneklerimiz silindirik ve sivri makaralı rulmanlardır. Çok sayıda amortisör çubuğu da, özellikle krom kaplama işleminden sonra bu son işlem yöntemi ile işlenmektedir.

Son işlem taşının geniş kapanma açısı sayesinde daha önceki taşlama işlemlerinde meydana gelen tüm yükseltiler giderildiği için bu işlem, gelişmiş yüzey kaplamaları (<0,1 µm Ra) üretmenin yanı sıra temel olarak iş parçasının yuvarlaklığını sağlamaya odaklanır.

Daha yüksek materyal söküm hızlarına ulaşmak için alüminyum oksit bileme taşları ve gelişmiş yüzey kaplamaları için silikon karbür bileme taşları kullanılır. Kullanılacak tane büyüklüğü genel olarak işlenecek olan iş parçasının çapına göre değişir. İş parçası ne kadar büyük olursa taşlama malzemesi taneleri de o kadar iri olmalıdır.

ATLANTIC GmbH
Gartenstr. 7 - 17
53229 Bonn
Germany

Tel.: +49 (0) 228 408-0
Fax: +49 (0) 228 408-290
E-Mail: infoqRWhaiQeqBuxY5qXhWmwnatlantic-bonnde